Borenović: PDP želi da bude ozbiljna alternativa aktuelnoj vlasti u RS

Foto : FENA

Partija demokratskog progresa (PDP) želi da bude ozbiljna alternativa aktuelnoj vlasti u Republici Srpskoj (RS) te da se odgovorno odnosi prema svim izazovima, rekao je predsjednik stranke Branislav Borenović.

Kaže da će nastaviti da rade na ukrupnjavanju političke scene.

“Vrlo je važno da se objedinjuju partije istog političkog razmišljanja”  rekao je Borenović nakon sjednice Glavnog odbora PDP-a na kojoj su jednoglasno prihvatili sporazume o integrisanom političkom djelovanju sa Srpskom radikalnom strankom i Slobodnom Srpskom.

Najavio je da će ove političke partije zajednički nastaviti da se bore za ključne principe ka stvaranju zdravog i snažnog društva u kojem će, kaže, svi biti jednaki pred zakonom.

Borenović je ponovio da prioriteti PDP-a u ovoj godini ostaju izmjena Izbornog zakona, te donošenje odluke o parlamentarnom nadzoru nad radom javnih servisa u vlasništvu RS.

Glavni odbor PDP-a pozvao je pobjednike posljednjih izbora da formiraju izvršnu vlast na nivou bh. institucija.

Sabor PDP-a bit će održan 28. septembra na kojem će biti biran novi Glavni odbor, predsjednik stranke i usvojena ključna programska i statutarna dokumenta, kojim će biti i obilježeno 20 godina od osnivanja PDP-a.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime