Bosna je ostala bez još jednog velikog sina: Crni labud je bio pratilac Alije Izetbegovića

Crni labud koji nikad neće prestati kovati snove o slobodi...

Foto: faktor.ba

U ponedjeljak, 11. februara 2019., u večernjim satima, prestalo je da kuca veliko srce, velikog čovjeka i borca za Bosnu i Hercegovinu, Zejda Dukmenića, koji je u vremenu višedržavne agresije na našu domovinu bio komandir čete vojne policije Crnih labudova, koja je bila jedna od elitnih jedinica naše slavne Armije Republike BiH.

Svi oni koji vole Bosnu i Hercegovinu i koji su se borili za nju, posebno oni koji su rame uz rame bili sa Zejdom, upamtit će ga kao neustrašivog i čestitog borca koji je više puta bio ranjavan i krvario za zemlju koju je neizmjerno volio. Ali i nakon svih ranjavanja nije posustao, nakon što bi rane bar malo zacijelile vratio bi se na prvu liniju, borio se za Bosnu!!!

Foto: orizarenews.com

Zejd Dukmenić je bio i vrsni sportista, započeo je karijeru u Njemačkoj davne 1978. Kao sportista je imao izuzetno blistavu taekwondou karijeru. Bio je višestruki prvak u Taekwondou: prvak u Njemačkoj, višestruki šampion bivše YU. Nakon agresije na BiH bio je selektor Taekwondo reprezentacije BiH i predsjednik Taekwondo saveza BiH. Bio je osnivač Taekwondo akademije “Crni Labudovi” čiji članovi su osvajali medalje na svim prestižnim internacionalnim takmičenjima širom Europe.

Zejd je kao borac bio neustrašiv, čvrst i jak kao stijena, a kao čovjek blag i prijatan, i veoma drag i pouzdan prijatelj … izuzetnih karakternih osobina.

Foto: lat.rtrs.tv

Njegova uloga u odbrani BiH od agresije, kao pripadnika Crnih labudova, bit će upamćena ne samo među svojim suborcima, već građanima i patriotama BiH. Crni labudovi je bila elitna jedinica Armije Republike Bosne i Hercegovine, prema čijim borcima, zbog čestite borbe, kako prijatelji, ali čak i neprijatelji, govore sa poštovanjem. Zejd je također bio jedan od pratilaca prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića što govori o njegovoj vojničkoj spremnosti.

Zejd je nedavno bio hospitaliziran u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, bez nekih pojedinosti o bolesti.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime