Braći Ćulum policija oduzela Ferari i dva Lamborginija dok im kafić u Beogradu čuva beogradski reper

Kako “Blic” saznaje, braća su na vezi s jednim beogradskim reperom, koji, navodno, upravo u njihovo ime rukovodi kafićem u centru Beograda. Kao i poslije ubistva banjalučkog biznismena, braća su i u petak puštena ubrzo poslije privođenja. S tim da su im u petak privremeno oduzeti skupocjeni automobili, i to dva “lamborginija” i jedan “ferari” dok se ne utvrdi porijeklo vozila, kao i validnost dokumenata.

U tom kafiću okuplja se ekipa žestokih momaka iz Bosne i Hercegovine.

– Malo da se druže, a malo više da sklapaju neke poslove, i to ne baš legalne. Ti momci, pored kafića u centru prestonice, okupljaju se i u jednom hotelu. Taj hotel je inače i omiljeno mjesto beogradskih starleta, a neke od njih, koje su pokušale da se probiju u muzičkim vodama, tu su snimale i spotove – dodaje naš izvor.

Da li su braća bajkeri finansijski pomogli još neke prijatelje u Beogradu, za sada nije poznato, mada se ne odbacuje mogućnost da imaju novčanog udjela u još nekim, i to legalnim poslovima.

Ono što je zasad izvjesno jeste da su braća Ćulum na čelu bajkerske organizacije “Junajted tribjuns”, osnovane 2004. godine, koju je njemačka tajna služba proglasila za državnu opasnost. U Evropi su proglašeni za treću najveću opasnost po bezbjednost. Ova grupa se, prema pisanjima brojnih evropskih medija, bavi raznim kriminalnim poslovima. Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) 2014. godine pretresla je kuću Armina Ćuluma, zvanog Boki, u Sanskom Mostu u okviru međunarodne policijske akcije “Ezel”, koju je sprovodilo 900 policajaca na području BiH, Austrije i Njemačke. Bezbjednosne službe ove tri zemlje članove grupe sumnjičile su ih da su birali siromašne devojke mlađe od 21 godine, započinjali s njima vezu. Devojkama su obećavali brak i život u inostranstvu, a kada se ona zaljubi, praveći se da je izvlači iz finansijskih problema, momak bi je gurnuo u prostituciju.

image
ODUZETA AUTA/

Mediji su tada pisali da je za Arminom Ćulumom njemačka policija još 2009. godine raspisala međunarodnu poternicu zbog organizovanog kriminala, tačnije za trgovinu ljudima, primoravanje na prostituciju, ali i za utaju poreza, kao i da je on tada izbjegao hapšenje i došao u Sanski Most, gdje je kupio kuću, te se posvetio ugostiteljskom poslu. Njemački mediji su tada navodili da je upravo Armin Ćulum 2013. godine inicirao pomirenje dvije zaraćene moto-bande iz Njemačke “Junajted tribjunsa” i “Hels ejndželsa”, i to u noćnom klubu u BiH čiji je vlasnik.

Policija u Republici Srpskoj poslije prošlomjesečnog ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i člana njegovog obezbjeđenja Žarka Pavlovića uhapsila je Emilija Balda i Gorana Milanovića, dok se još traga za Benedijem Đukanovićem, koji je pucao u privrednika. Jedan od napadača Željko Kovačević ubijen je u razmjeni vatre s obezbjeđenjem Slaviše Krunića.

image
ODUZETA AUTA/

Iako su dvojica egzekutora uhapšena, još nije utvrđeno ko je organizovao ubistvo uglednog banjalučkog biznismena. Informacije “Blica” ukazuju na to da je Krunić imao poslovnih nesuglasica i s pojedinim biznismenima iz susjednih zemalja. Tačnije poslovni interesi su im bili isti, a da li je neko od njih povezan za ovim ubistvom, još nije utvrđeno.

image
BRAČA ČULUM/

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime