Bukvarević s koordinacijom boračkih udruženja dogovara skidanje boračkog zakona s dnevnog reda sjednice Predstavničkog doma PFBiH?

Demobilisani borci Armije RBiH došli su pred zgradu Parlamenta FBiH gdje se održava sastanak federalnog ministra za boračka pitanja Salka Bukvarevića s predstavnicima nekoliko temeljnih boračkih udruženja, odnosno koordinacijom boračkih udruženja Borci su pred zgradu stigli nakon što su čuli da se na ovom sastanku dogovara skidanje boračkog zakona s dnevnog reda sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH koja će biti održana u četvrtak.

Amel Pervan, jedan od trojice demobilisanih boraca koji su stigli pred zgradu Parlamenta FBiH je ušao u zgradu Parlamenta, a novinarima nije dozvoljen ulazak, javlja naša novinarka Amina Zornić.

“Sastanak odbora za boračka pitanja Parlamenta FBiH je počeo u 13 sati. Na sastanak su pozvani članovi koordinacije boračkih udruženja. Nas borce iz kampa heroja nisu pozvali, ali ćemo pokušati ući. Ostajemo i dalje pri svojim zahtjevima, a koordinacija ne zastupa te naše zahtjeve nego samo sebe. Oni su čak protiv nas. Želimo odvajanje borbenog od neborbenog sektora, registar i borački dodatak”, rekao nam je Pervan.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime