Čemu služi famozna strelica na pokazivaču količine goriva?

Foto: carsguide.com.au/Ilustracija

Možda na ovaj doista sitan detalj do sada niste obraćali pažnju, no strelica na instrumentu koji pokazuje količinu goriva u automobilu ima svoju korisnu funkciju.

Novije generacije automobila, dakako ako imaju analogne pokazivače, često imaju iscrtanu grafiku te misteriozne strelice koja pokazuje u lijevo ili desno, no malo se ko doista i zapitao čemu služi. Ruku na srce, svima nam je puno važnija kazaljka pokazivača preostale količine goriva u spremniku i ako naše oko nešto i registrira po tom pitanju, tada je to uvijek omražena  lampica koja nas upozorava da je preostala tek rezerva goriva.

Naravno, vrijeme je za odlazak na benzinsku pumpu i upravo tamo strelica dobiva svoju funkciju: naime, pokazuje s koje se strane nalazi otvor spremnika za gorivo! Jasno da onima koji svakodnevno koriste isključivo vlastiti automobil ta strelica nije od krucijalne važnosti jer vrlo dobro znaju s koje se strane dolijeva gorivo na njihovom automobilu, no mnogo je i vozača koji ponekad posude automobil od prijatelja ili rodbine, unajme u rent-a-caru, mijenjaju u preduzećima u kojima rade i slično.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime