Za pokušaj ubistva novinara kik-bokseru Čoliću četiri godine zatvora

Foto : Marko Čolić na ročištu/ BN TV/

Danas je u Okružnom sudu u Banjoj Luci sudsko vijeće izreklo prvostepenu presudu Marku Čoliću (32) za pokušaj ubistva novinara BN TV i portala gerila.info. Za ovo nepočinstvo optuženi je osuđen na četiri godine zatvora. Čolić je optužen da je zajedno sa Nedeljkom Dukićem 26. augusta prošle godine teleskopskim palicama zaskočio Kovačevića u banjalučkom naselju Obilićevo ispred zgrade u kojoj on stanuje gdje su mu nanijeli teške tjelesne povrede. Dukić je ubrzo pobjegao iz zemlje, a trag mu se gubi u Sloveniji.

Na teleskopskoj palici su pronađena četiri DNK traga, od kojih je najzastupljeniji Čolićev. Osim ovog dokaza, Kovačević je prepoznao svog napadača što je potvrdio na sudu. Ministar sigurnosti RS-a Dragan Lukač ranije je kazao da je skupljeno dovoljno dokaza da se Čolić osudi. On se tada pozvao i na prikupljene video snimke na kojima je zabilježeno kretanje optuženih po gradu te noći, što je poslužilo za rekonstrukciju događaja.

Oslobođenje je ranije pisalo da su kombi u kojem su došli napadači pronađen na osnovu registracijskih tablica koje su zapisale komšije. Neki od njih su i vidjeli napadače idućeg dana kad su se vratili po palice, ali zbog straha nisu smjeli svjedočiti na sudu.

Čolić je od prvog dana negirao krivicu tvrdeći da nema ništa sa počinjenim zlodjelom. On je inače bivši bokser banjalučke Slavije. Motivi i nalogodavci napada nikad nisu otkriveni.

Ostavite svoj komentar