Crumble od breskve: Sočni i slatki zalogaji bez jaja i brašna, savršena ljetna slastica gotova je u tren oka!

Foto: Unsplash

Sočni crumble s hrskavim posipom od zobenih pahuljica, badema i lješnjaka savršen je ljetni odabir kad su u pitanju slatki zalogaji. Gotov je u tren oka, a uživat ćete u svakom zalogaju

Ovaj brzinski desert s lješnjacima, bademima i zobenim pahuljicama te sočnim nadjevom od bresaka još je bolji kad ga još toplog poslužite s kuglicom sladoleda od vanilije.

Poigrajte se s okusima, omjerima i sastojcima; izbacite lješnjake, dodajte više badema, umjesto bresaka koristite maline, borovnice, jabuke….

Potrebni sastojci:

1 kg bresaka
1 velika žlice smeđeg šećera
Sok od pola limuna
1 žličica ekstrakta od vanilije

Za posip:

150 g zobenih pahuljica
100 g lješnjaka (ugrubo usitnjenih)
150 g mljevenih badema
vanilin šećer
2 velike žlice smeđeg šećera
prstohvat soli
pola žličice praška za pecivo
100 g rastopljenog maslaca

Priprema

Breskvama očistite kožu, a to ćete najlakše učiniti ako ih prelijete vrelom vodom i ogulite nakon 3-4 minute. Izvadite koštice i narežite ih na manje komade pa pomiješajte s limunom, vanilijom i šećerom.

Breskve zatim posložite na dno manjeg kalupa za pečenje, kojeg ste prethodno lagano premazali maslacem i stavite 10 minuta u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C.

Dok se breskve peku, zagrijte maslac da se rastopi pa ga dobro pomiješajte sa zobenim pahuljicama i ostalim sastojcima.

Izvadite nakon 10 minuta pečenja breskve pa posip ravnomjerno rasporedite preko njih te vratite u pećnicu da se peče 25-30 minuta.

Topli i sočni crumble poslužite s kuglicom sladoleda od vanilije.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime