Dačić: Napadač s Novog Zelanda nema veze sa Srbijom

Foto: Ilustracija

U terorističkom napadu u novozelandskom gradu Christchurch, gdje je došlo do pucnjave u dvjema džamijama, poginulo je 49, a ranjeno 20 ljudi.

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija najoštrije osuđuje teroristički napad na Novom Zelandu i istakao da napadač, bez obzira na razna izvješća, nema nikakve veze sa Srbijom i da osuđuje te vrste zlouporabe.

Podsjećamo, u terorističkom napadu u novozelandskom gradu Christchurch, gdje je došlo do pucnjave u dvjema džamijama, poginulo je 49, a ranjeno 20 ljudi.

Lokalni mediji prenijeli su fotografije kako je jedan od napadača na oružju imao ispisana imena cara Lazara, Miloša Obilića i drugih povijesnih ili kulturoloških ličnosti Srbije i Crne Gore.

– Srbija nema nikakve veze s tim, ne tražimo da iko sveti ijednu srpsku žrtvu u svetu. Osuđujemo tu vrstu zloupotrebe. To nanosi štetu srpskim interesima i uhapsit ćemo svakog za koga sumnjamo da ima tu vrstu interesa, rekao je Dačić, prenose Večernje novosti.

Na pitanje novinara o tome da se piše ko je sve napadaču s Novog Zelanda mogao da bude inspiracija za napad, uključujući i Srbiju, Dačić je rekao kako “čovjek nema veze sa Srbijom i da ne zna ko može da mu bude inspiracija”.

– Vidio sam i druga imena na spisku, pa zapitajte i druge zemlje kakve veze imaju s njim – odgovorio je Dačić.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime