Daj još! Recept za cheesecake s mandarinama zbog kojeg će gosti tražiti repete

Foto: Ilustracija

Kada je u pitanju voće, jesen i zima razdoblje je kada volimo jesti agrume. Jedna od najpopularnijih voćki iz ovog roda zasigurno je mandarina.

Ako ste ljubitelj mandarina, a u istoj mjeri volite i cheesecake, spojite ta dva zadovoljstva u jedno i isprobajte ovaj lagani cheesecake s mandarinama.

SASTOJCI ZA BISKVIT:

– 3 jaja
– 3 kašike šećera
– 3 velike kašike brašna

SASTOJCI ZA KREMU:

– 600 g mascarponea
– 400 ml slatkog vrhnja
– sok od 4 mandarine
– 100 g šećera u prahu

DODATAK:

– 4 mandarine za punjenje

PRIPREMA:

1. Pripremite okrugli kalup s odvojivim obručem u kojem ćete kasnije hladiti cheesecake.

U tom istom kalupu prvo ćete ispeći biskvit. Premažite ga s malo maslaca, zatim pospite s malo oštrog brašna i stavite na stranu. Upalite pećnicu na 180 Celzijevih stepeni.

2. Razlupajte jaja pa ih miksajte sa šećerom dok ne dobijete glatku svjetložutu smjesu.

Potom u nju lagano kašikom, kuhačom ili silikonskom špatulom umiješajte brašno.

Ulijte smjestu u kalup i stavite u pećnicu. Biskvit pecite između 15 i 20 minuta.

Gotov je u trenutku kada na vrhu bude zlatnožute boje i kada se rubovi malo odvoje od kalupa.

3. Kada se biskvit ohladi, izvadite ga iz kalupa, potom operite kalup i osušite ga. Biskvit nožem prerežite po sredini na dvije kore.

4. Zatim pripremite mandarine. Četiri komada ogulite, razdvojite na kriške i ih prerežite napola. Od preostale četiri mandarine iscijedite sok.

5. Slatko vrhnje istucite u čvrsti šlag. U drugoj posudi mascarpone miksajte sa šećerom. Dodajte u smjesu sok od mandarina i još malo miksajte.

Zatim lagano žlicom u smjesu dodajte šlag i pažljivo sjedinite. U kalup stavite donju koru pa je prelijte kremom od mascarponea. Pobacajte po kremi narezane mandarine i onda prekrijte gornjom korom.

6. Kalup prekrijte folijom i stavite u hladnjak na nekoliko sati. Najbolje bi bilo da cheesecake prenoći u frižideru jer će se onda najbolje stisnuti.

Prije serviranja tankim nožem prethodno umočenim pređite po rubu kalupa kako biste odvojili tortu od njega. Pažljivo skinite obruč, tortu po želji ukrasite i poslužite.

Dobar tek!