Delimustafić može na slobodu: Sud prihvatio kauciju od milion KM

Foto: Damir Ćumurović/Oslobođenje

Kantonalni sud Sarajevo prihvatio je prijedlog advokata Ifeta Ferageta koji brani bivšeg ministra unutrašnjih poslova RBiH Aliju Delimustafića, optuženog u predmetu Pravda i donio odluku da uz kauciju od milion KM Delimustafić može izaći na slobodu, potvrdio je za Oslobođenje advokat Feraget.

– Tužilaštvo Kantona Sarajevo ima pravo da se na ovu odluku žali Vrhovnom sudu FBiH tako da ćemo sačekati i njihovu odluku, rekao nam je Feraget.

Feraget nam je rekao da je Delimustafić založio troiposoban stan u Kranjčevićevoj ulici u Sarajevu, čiji je vlasnik njegov brat Mirsad u vrijednosti od 360.800 KM. Kao jamstvo je založen i troiposoban stan u istoj ulici, ali na drugom broju u vrijednosti od 308.200 KM, a vlasnik ovog stana je njegov brat Enes. Također, kao jamstvo je založen i dvoiposoban Enesov stan u istoj ulici u vrijednosti od 159.500 KM.Osim ovoga i njegov treći brat Hajrudin je založio svoj poslovni prostor u Ulici Ferhadija u vrijednosti od 172.800 KM, piše Oslobođenje.

Podsjećamo, Alija Delimustafić uhapšen je prije skoro tri godine u Hrvatskoj. U BiH mu se sudi u predmetu Pravda za organizovani kriminal i više krivičnih djela. Inače, nedavno je suđenje Delimustafiću i ostalim optuženim odgođeno 16. put zbog nedolaska optuženog Zorana Lončara.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime