(VIDEO) Dickinson za TV1: Sarajevo je spoj velike tuge i ogromne nade

Bruce Dickinson, pjevač poznatog britanskog benda ”Iron Maiden” danas je u sarajevskoj Vijećnici primio nagradu “Počasni građanin Sarajeva”. Nagrada mu je dodijeljena zbog hrabrosti prilikom dolaska u glavni grad Bosne i Hercegovine 1994, tokom opsade. 

Dickinson je tad održao koncert sa kojeg je u svijet poslata poruka da se zaustavi najgori rat u Evropi nakon Drugog svjetskog rata. O ovom koncertu, snimljen je i film “Scream for me Sarajevo” koji oduževljava ljude širom svijeta.

Bruce Dickinson govorio je za TV1, u intervjuu sa Vladimirom Čolakovićem u kojem se prisjetio trenutaka sa ratnog koncerta u Sarajevu.

“Sarajevo je zaista posebno mjesto, zbog toga što je spoj dviju nespojivih stvari. Istovremeno, velike tuge ali i velike nade. Radi se o gradu koji je bio žarište mnogih loših stvari u posljednjih nekoliko stotina godina. U isto vrijeme, duh grada odiše otvorenošću, željom za saradnju. To nikada neće nestati. Kao što znate i simbolika ove zgrade, Vijećnice, govori o tome. Uprkos barbarizmu, Sarajevo se uvijek diže i raste. To je zapanjujuće.” – emotivno govori Dickinson.

Dio intervjua pogledajte danas u Dnevniku TV1 u 19:00 sati a cijeli intervju sa Bruceom Dickinsonom gledajte u ponedjeljak u 16:00 u emisiji “Jedan je dan”.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime