Dodik čestitao francuskom predsjedniku Nacionalni dan R Francuske

Foto : Ilustracija

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik uputio je čestitku predsjedniku Republike Francuske Emmanuelu Macronu u povodu Nacionalnog dana R Francuske.

– Velika mi je čast i zadovoljstvo da Vama i prijateljskom francuskom narodu uputim najiskrenije čestitke u povodu Nacionalnog dana Republike Francuske.

Dan pada Bastilje ima veliku simboliku ne samo za francuski narod nego i za cijeli evropski kontinent, a ‘sloboda, jednakost i bratstvo’ predstavljaju vrijednosti kojima svi težimo.

Koristim ovu priliku da Vam se zahvalim na pomoći koju Francuska pruža Bosni i Hercegovini, te izrazim spremnost da zajedno radimo na unapređenju saradnje naših naroda na svim poljima.

Nadam se da će Francuska nastaviti da podržava evropski put Bosne i Hercegovine i drugih zemalja zapadnog Balkana, kako bismo se pridružili evropskoj porodici, kojoj historijski, civilizacijski i kulturološki pripadamo – navodi se u čestitki predsjedavajućeg Milorada Dodika, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.