Dodik: Neću da sarađujem sa Inzkom jer nas je na Savjetu bezbjednosti UN-a upoređivao sa Hitlerovim režimom

Foto: Fonet / Nenad Orcevic

On je rekao da računa na saradnju svih, osim visokog predstvnika, koji kako kaže, blati ugled Srpske.

– Visoki predstavnik je govorio neistine u Savjetu bezbjednosti, klevetao Srpsku i on ne može da bude ni partner. Neću da sarađujem sa njim, pogotovo zato što je nas upoređivao sa Hitlerovim režimom – rekao je Dodik.

Dodao je da će na novoj funkciji učiniti sve da pokaže šta se tu sve dešavalo.

– Vidio sam da su visoki predstvanici, mislim na sve koji su bili ovdje, donijeli 560 odluka koje su nametnuli. Oni su jedni bezobraznici koji su doveli do problema u BiH, a sada krive unutrašnje odnose u BiH, a oni su kreirali taj sistem. “Lincko” može da bude licimjeran kad ode u Savjet bezbjednosti i kvalifikuje nešto kao najveći problem, a ne kaže da je pravosudni sistem kreirao visoki predstavnik. Visoki predstavnik je kreirao pravosudni sistem koji ne funkcioniše – poručio je on i rekao da je odlazak visokog predstavnika njegov prioritet, prenosi SrpskaInfo.

– Pozivam sve ljude u Bosni i Hercegovi da odbiju mjere visokog predstavnika. Nisu napravili sistem koji funkcioniše, BiH se zaglavila u probleme, zato što je visoki predstavnik nametnuo 560 odluka koje nisu dale efikasan sistem. Zato moramo sjesti i pozivam sve kolege u Predsjedništvu BiH vidimo šta je to najbolje – dodao je on.

Dodik je ponovo rekao da treba ukinuti Zakon o javnim nabavkama.