Dodik podržao potpredsjednicu VSTV-a: Žena je potpuno u pravu

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik podržao je potpredsjednicu Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH Ružicu Jukić u njenim kritikama sastanaka američkog ambasadora Erica Nelsona i pomoćnika USAID administratora za Evropu i Evroaziju Brocka Biermana koji su se nedavno susreli s predstavnicima pravosudnih institucija u BiH, javlja N1.

Dodik je danas govorio o izjavama Jukić.

– Međunarodna zajednica je dio problema u BiH. Želim da podržim potpredsjednicu VSTV-a u njenoj ocjeni. To je principijelno pitanje. Da sada uzmete i izdvojite jedan broj sudija i u nekoj ambasadi pričate s njima i to smatrate normalnim. S druge strane, svaki pokušaj komunikacije političara i zahtjeva naših da se to redefiniše, ako je iko to tražio godinama, da se promjeni sistem, poboljšaju efekti pravosudnog sistema, to sam bio ja. Uvijek sam bio osuđivan da vršim pritisak, pa šta je sad ovo? Potpuno žena u pravu, kakav je ovo progon, šta se dešava? Ovdje ne smijete da imate mišljenje. Ako imate mišljenje, odmah dobijate tužbe, ako kažete svoj stav. Kakva je ovo zemlja?, kazao je Dodik.

Na sastanku održanom prošle sedmice sa Nelsonom i Biermanom prisustvovali su sudija Suda Bosne i Hercegovine Branko Perić, ​član VSTV-a BiH i sudija Vrhovnog suda FBiH Goran Nezirović, kao i glavni kantonalni tužitelj Tuzlanskog kantona Tomislav Ljubić.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime