Dodik prijeti Vukanoviću u NSRS: Imaš mi lični dug, shvati to kako hoćeš. Dirni mi u djecu i porodicu i imaćeš problem sa mnom

Foto: EPA

Nakon provokativnog obraćanja narodnog poslanika, Nebojše Vukanovića, riječ na sjednici NSRS ponovo je uzeo član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, koji se žestoko obrušio na Vukanovića. Dodiku je posebno zasmetalo što Vukanović spominje Slobodana Stankovića, vlasnika “Integral inžinjering”, inače bliskog Dodiku.

– Ovdje se ne radi o hrvatskom interesu, ovdje se radi o našem interesu. Zgodno izgleda kada nekom podmećete kvalifikacije, ali neke stvari ne stoje. Uvaženi poslanik je u prošlom sazivu bio savjetnik važnom čovjeku u BiH i vidimo kako je ta politika završila, kazao je Dodik aludiravši na to je Vukanović bio savjetnik Mladenu Bosiću, prenosi Oslobođenje.

– Nemojte da lažete ovdje, niko ne zastupa hrvatske interese. Ja nemam pojma da Slobodo Stanković radi na Pelješkom mostu, evo sad je to dodatan razlog da se založim za ovaku odluku. Čovjek zapošljava 3000 ljudi, a vi galamite po RS-u i odbijate svakog investitora koji dolaze. Imate 50 tužbi za klevetu, nemate dovoljno novca pa to pribavaljate od raznih udruženja.

Čije vi interese zastupate? Da Slobo Stanković izgubi posao i 300 ljudi? Jel to hoćete? Jesi li ti pisao kako treba da se okrenemo Dubrovniku, a sad ovo pričaš? Kad ti govoriš istinu, suvislo i korisno? Sad ili onda? Ili sutra? Malo si se zezno, znaš, nećeš preko mene praviti propagandu. Znam ja šta si radio dok si bio savjetnik velikog Bosića, obilazio sa nekim ljudima iz bezbjednosti pokušajući da kreiraš razne afere ovdje o ljudima. Imaš mi lični dug. Shvati to kako hoćeš. Nećeš se bavit mojom porodicom i nećeš se bavit sa mnom. Bavi se sa mnom kao političarom. Dirni mi u djecu i porodicu imaćeš problem sa mnom. Govorim ti ovo pred cijelom javnošću. Ja vaše porodice ne diram. Nemojte se igrati sa životima ljudi. Ozbiljan sukob postoji u BiH. U federaciji postoji 10 kompanija koje imaju obim poslova preko milijardu, a čim neko u RS- počne raditi dolazi SIPA.

On je poručio da je dijete Kozare i da dobro zna historiju odnosa Hrvata i Srba.

– Kada govorite o jasenovačkoj građi, ona je u Muzeju Holokausta u Washingtonu i predočena je cijelom svijetu. Nisam to mogao spriječiti jer nas niko tada nije pitao o tome. Samo sam spriječio i pomogao da ona ne ide direktno u Hrvatsku i da se njome ne manipuliše, već u Washington i da se dostavi u kopijama i nama i Hrvatskoj, te ostavi u SAD, rekao je Dodik.

On je naglasio da se svi odgovorni državnici, pa i on, zalažu da velike domaće kompanije poput “Integral inženjeringa” nalaze poslove jer zapošljavaju ogroman broj ljudi.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime