Dodik razgovarao s ambasadorom Kraljevine Švedske u BiH

Foto: Predsjedništvo BiH

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik razgovarao je danas u Sarajevu s ambasadorom Kralјevine Švedske u BiH Andersom Hagelbergom.

Predsjedavajući Dodik rekao je ambasadoru Švedske da BiH želi razviti stabilan sistem realne privrede, u čemu će biti dragocjeno iskustvo Švedske.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH informisao je švedskog ambasadora da je strateško opredjeljenje BiH kretanje ka Evropskoj uniji, da za to postoji konsenzus ali da je problem na tom putu taj što nije formirano Vijeće ministara BiH ni šest mjeseci nakon završenih izbora, iako je iz Bruxellesa upućena jasna poruka Bosni i Hercegovini da se Vijeće ministara mora formirati što prije i bez ikakvih uslovljavanja, ukoliko BiH želi steći kandidatski status za ulazak u EU.

Predsjedavajući Dodik zahvalio je Švedskoj na velikom broju projekata u sklopu razvojne saradnje koje je Švedska provela u BiH i složio se sa švedskim ambasadorom da bi razmjena između BiH i Švedske mogla biti mnogo bolja kada bi se unaprijedili ovdašnji uslovi poslovanja, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime