Dragan Lukač o Edinu Gačiću: “Ranije je bilo signala da je riječ o veoma opasnom licu”

Foto: srpskacafe.com

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da je višestruki ubica Edin Gačić tokom boravka u Banjoj Luci bio pod totalnim nadzorom pripadnika MUP-a i da je vjerovatno trebalo da bude na psihijatrijskom liječenju, a ne na slobodi, javlja Srna.

Lukač je istakao da se Gačić, nakon puštanja iz zatvora, pojavio u Banjoj Luci, jer je rođen u tom gradu, i bio je pod punim policijskim nadzorom MUP-a Srpske, ali mu se vjerovatno nije svidjelo što je kontrolisan svakodnevno, pa je napustio Banja Luku i preselio se u Federaciju BiH.

“I ranije je bilo signala od ljudi koji su sa njim bili u dodiru da je riječ o veoma opasnom licu koje je, vjerovatno, trebalo da bude na psihijatrijskom liječenja, a ne na slobodi”, izjavio je Lukač, odgovarajući na novinarsko pitanje zašto je Gačić bio bez nadzora.

On je rekao da ne može komentarisati postupke i nadležnosti federalnog MUP-a, uz ocjenu da je Gačić načinio monstruozne zločine i na kraju završio kao i svaki monstrum.

Gačić, koji je ubijen juče, osumnjičen je za ubistvo trgovca u mjestu Podorašac kod Konjica 6. februara, te pripadnika Federalne uprave policije Mahira Begića 9. februara u mjestu Suhodol kod Tarčina.

Prije ovih, počinio je još dva ubistva. On je 1998. godine ubio saborca Ismeta Gunića, a 2002. godine život je oduzeo svojoj majci.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime