Druga redovna sjednica NSRS: Poslanici se izjašnjavaju za uvođenje besplatnih udžbenika za sve osnovce u RS

Foto: FENA/Arhiv

Druga redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (RS) bit će nastavljena danas razmatranjem izmjena i dopuna zakona o privrednim društvima i o zanatsko-preduzetničkoj djelatnosti.

Na dnevnom redu su i nacrti zakona o izmjenama i dopunama zakona o registraciji poslovnih subjekata, poljoprivrednom zemljištu i duhanu.

Poslanici bi trebalo da raspravljaju i o strategiji razvoja preduzetništva žena u RS-u do 2022. godine.

Žene su vlasnice 10.765 privrednih subjekata ili 27,32 posto svih preduzeća u tom bh. entitetu, a suvlasnice su 695 ili 1,88 posto svih registrovanih firmi, navedeno je u Nacrtu strategije preduzetništva žena u RS, uz napomenu da su žene u najvećem broju vlasnice preduzeća u zanatsko-preduzetničkoj djelatnosti.

Pripadnice nježnijeg spola najčešće posluju u uslužnim djelatnostima kao što je trgovina.

Na dnevnom redu sjednice Narodne skupštine RS je Prijedlog budžeta Regulatorne komisije za energetiku RS za 2019. godinu, te nekoliko izvještaja o radu agencija i vijeća za 2017., među kojima i izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora RS-a o provedenoj finansijskoj reviziji Konsolidovanog godišnjeg finansijskog izvještaja za korisnike budžeta RS u 2017. godini. 

Poslanici bi trebalo da se izjasne i o Prijedlogu zaključka u vezi s uvođenjem besplatnih udžbenika za sve učenike osnovnih škola u RS-u.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime