Duvnjak: Obaranje izvještaja Vlade FBiH je tehničkog i političkog karaktera

Foto: tv1.ba

Nakon što je Dom naroda Parlamenta FBiH odbio prihvatiti izvještaj o radu Vlade FBiH za 2018. godinu, premijer Fadil Novalić je odbio dati izjavu novinarima i prokomentarisati obaranje izvještaja.

Za komentar je bio raspoložen šef Kluba Bošnjaka u Domu naroda Jasmin Duvnjak (SDA), koji smatra da je izvještaj oboren iz tehničkih i političkih razloga.

– Mi smo danas imali jednu situaciju da je nekoliko delegata bilo odsutno sa sjednice. Pretpostavka je da su to delegati parlamentarne većine. Što se tiče političkog dijela, može biti da je ovo posljedica da nemamo još uspostavljenu parlamentarnu većinu i da su zbog toga glasanja vrlo različita po mnogim tačkama. Siguran sam da smo imali uspostavljenu parlamentarnu većinu, da ovaj izvještaj ne bi došao u pitanju, posebno kada smo čuli od premijera najvažnije rezultate i dostignuća, a to su stabilizacija fonda PIO/MIO, rast GDP-a i i najveći suficit u budžetu od kako postoji Federacija BiH, istakao je Duvnjak.

U momentu kada Vlada radi u tehničkom mandatu, dodaje on, da nikakvih značajnijih reperkusija neće biti.

– Ovo će samo biti prilika pojedincima i političkim partijama da stvari tretiraju na ovakav ili onakav način. Nekih direktnih posljedica po život u Federaciji i život ove Vlade neće biti iz prostog razloga što mi ulazimo u jedan period kada se moraju intenzivirati politički dogovori i sve aktivnosti na uspostavljanju nove vlade za mandat 2018.-2022. godina, kazao je Duvnjak.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime