Džumhur: Ranije sam protiv Federera pružao solidne partije, sada želim ostvariti dobar rezultat

Foto: Arhiva

Naš najbolji teniser Damir Džumhur danas će u drugom kolu US Opena igrati protiv trećeg tenisera svijeta Rogera Federera

Džumhur je istakao da je meč protiv Elliota Benchetrita bio veoma težak i da protiv švicarskog tenisera želi ostvariti veoma dobar rezultat.

– Što se tiče meča na US Openu, postojao je pritisak, sasvim razumljivo s obzirom na cijelu godina koja je bila puna loših stvari, povreda, manjka samopouzdanja, manjka mečeva, te sam samim tim gubio potrebno samopouzdanje što utiče na moju igru jer nisam bio u pravoj svojoj formi koju mogu da imam tokom godine, ali moram da kažem da mi je stvarno godila promjena trenera odnosno rad sa Petrom Popovićem sa kojim sam počeo da radim. Napredak je vidljiv, možda neće sve biti vidljivo odmah, ali za neke stvari treba malo više vremena. Ono što je najbitnije jeste da smo obojica veoma profesionalni i da znamo čemu težimo, kazao je Džumhur i dodao:

– Ovaj meč je bio takav, u prvom setu sam bio pod velikim pritiskom i nisam pružio dobru igru, znam da mogu puno bolje, znam kakve sam mečeve pružao na turniru u Winston Salemu, no i dalje sam bio pod pritiskom jer sam znao da sam bio favorit. Na kraju sam uspio da se skoncetrišem i u sljedeća tri seta sam pokazao dobru igru, te da imam šansu da se nadam da mogu da odigram dobar meč protiv Rogera Federera. Na početku godine sam imao meč sa Novakom, prije Roland Garrosa sam igrao sa Wawrinkom što su jedini mečevi sa top igračima ove sezone. Dvaput sam igrao protiv Federera, pružao sam solidne partije, ovaj put ne želim samo da odigram dobar meč već želim da ostvarim dobar rezultat. Znam da ukoliko pružim partije koje sam pružao na treninzima ovih dana rezultat može biti povoljan za mene. Ovo će biti dobra prilika da pokažem gdje sam u ovoj sezoni i koliko mogu do kraja sezone.