Zamjenik direktora FUP-a dao obećanje o zalaganju za policijske službenike

Novinar TV1 Ernad Metaj razgovarao je sa zamjenikom direktora Federalne uprave policije Ensadom Kormanom.

“Čim sam stupio na dužnost, izgubio sam jednog dobrog policajca. Bio mi je to najtužniji dan u životu, a večeras mi je najsretniji dan, s obzirom da smo pronašli ubicu našeg policajca”, rekao je Korman.

Korman se slaže da je pronalazak Edina Gačića rezultat zajedničkog i efikasnog rada policijskih agencija Bosne i Hercegovine, od kantonalnih do entitetskih, te im se zahvalio na ukazanoj pomoći.

Korman je rekao da je zabrinutost građana bila opravdana.

“Građani su bili sa pravom zabrinuti. Mi smo konstantno davali da mogu vjerovati policijskim službenicima Federacije i da smo mi spremni. Na ovoj akciji smo pokazali da možemo djelovati i zaštititi naše građane”, rekao je Korman.

Smrt policajca Mahira Begića pokrenula je pitanje o adekvatnosti zaštite objekata, odnosno opremljenosti i brojnosti policijskih službenika koji štite određene objekte.

“Shodno zakonskim propisima i našim podzakonskim aktima predviđa se sa koliko se policajaca koji objekt štiti. Ono što možemo učiniti u narednom periodu, evo ja koji sam trenutno rukovodilac FUP-a, obećavam da ću se založiti da svi policijski službenici dobio adekvatnu zaštitnu opremu za zaštitu objekata i da na taj način zaštitimo koliko-toliko naše policijske službenike”, rekao je Korman za TV1.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime