Finci lagan zalogaj

Najbolji bh. rukometaši savladali su u prepunoj dvorani Mirsad Hurić u Goraždu selekciju Finske rezultatom 34:23 u 4. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Hrvatskoj.

Slično kao i u prvom susretu otvorili smo dobro meč i već na startu poveli sa 4:1, a do 14. minute bilo je 8:4 uz po tri gola Panića i Prcea sa sedam metara. Iako smo nakon toga upali u mlau napadačku krizu brzo smo se konsolidovali, te je u 19. minuti bilo 11:6.

Golovima Senjamina Burića u 22. minuti otišli smo na plus sedam (15:8), te je već tada meč bio praktično riješen. Uslijedila su još tri brza gola i nakon vodstva 18:8 u 26. minuti Finici su zatražili time out.

Gosti su do kraja prvog dijela uspjeli da se donekle stabilizuju, pa se na odmor otišlo rezultatom 19:12. Najefikasniji u prvom dijelu bio je Panić sa četiri gola, dok su S. Burić i Prce postigli po tri.

U nastavku se većim dijelom igrao gol za gol, ali i dalje smo igrali jaku odbranu uz odlično izdanje kapitena Terzića, a u posljednih desetak minuta uspjeli smo stvoriti i dvocifrenu prednost koja je na kraju iznosila ubjedljivih 34:23.

Senjamin Burić i Marko Panić su postigli po sedam golova, dok je na drugoj strani Nico Ronnberg također dao sedam pogodaka.