(FOTO) Aukcija za djecu oboljelu od raka, do 22 časa skupljeno 35074 KM

Foto: Arnel Šarić / TV1

Ispravka: Iako je prvo objavljena vijest da je do 22 časa skupljeno 27990 KM, u 22.04 iz Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka” potvrđen je novi iznos od 35074 KM, te su podaci u članku ispravljeni u skladu sa ovim podatkom.

U sarajevskom Klubu Jedan održano je Donatorsko veče Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”. Ova humanitarna manifestacija je organizirana u saradnji sa prijateljicom Udruženja Renatom Savić i TV1 kao prijateljem projekta.

U Klubu Jedan okupila su se mnoga poznata lica iz privrednog, kulturnog, političkog, sportskog i društvenog života BiH, spremna da doniraju novac za porodice čija su djeca oboljela od karcinoma i borave u Roditeljskoj kući u Sarajevu.

Na zatvorenoj aukciji koju je vodio glumac Enis Bešlagić prisutni su imali priliku kupiti dresove sa potpisima bh. reprezentativaca, umjetničke slike, fotografije, nakit, kao i modne kreacije koje su nosile novinarke i voditeljice TV1 Zerina Patković, Hatidža Nuhić i Alisa Čajić Drmać.

Gledatelji TV1 su svoj doprinos dali pozivima na humanitarni broj 17010 koji je bio aktivan sve do 22 časa. Voditelji manifestacije Minja Šurković i Vladimir Čolaković obznanili su da je do 22 časa ukupno prikupljeno 35074 KM. Aukcija i dalje traje, te će konačni iznos biti objavljen u sutrašnjem izdanju emisije Jedan je dan, od 16 do 17 časova, na TV1.

Fotografije: Arnel Šarić