(FOTO) Bio je najveća dječja zvijezda na svijetu, danas se ne sjeća serije koja ga je proslavila

Foto: VIX

Kad je bio tinejdžer, Frankie Muniz bio je na vrhuncu slave. Probio se glavnom ulogom u sitcomu “Malcolm u sredini” koji smo gledali i u BiH, a u šest godina, koliko se serija snimala, bio je vjerovatno najpoznatiji tinejdžer na svijetu, s dvije nominacije za Zlatni globus i jednom za Emmy.

Nastavio se baviti glumom iduće dvije godine, ali je onda šokirao mnoge kad je 2008. godine najavio svoje umirovljenje jer je htio postati – profesionalni vozač formule. Ta karijera nije dugo trajala, a jedno je vrijeme bio i bubnjar benda Kingsfoil.

 

View this post on Instagram

 

She's an animal. I love her so much!

A post shared by Frankie Muniz (@frankiemuniz4) on

 

View this post on Instagram

 

Got to play with my @benhogangolf irons in Hogan's Alley at Riviera today. They felt right at home!

A post shared by Frankie Muniz (@frankiemuniz4) on

No, ničega od toga danas se zapravo ne sjeća. Naime, Muniz je imao ozbiljnih zdravstvenih problema zbog kojih danas nema dugoročnog pamćenja te se većine stvari iz prošlosti ne sjeća, točnije stvari koje su se dogodile prije nego što je imao moždane udare, a i kratkoročno pamćenje mu je oštećeno.

Muniz je u životu pretrpio devet potresa mozga, a 2012. je imao prvi od dva ishemijska napada, koji su poznati kao “minijaturni moždani udari”. Nastaju kad organi ne dobivaju dovoljno kisika.

Kasnije pretrage pokazale su da je pretrpio najmanje 15 takvih moždanih udara koji se nisu manifestirali tako ozbiljno kao dva veća napada koje je doživio.

“Uvijek sam bio zdrav. Nikad nisam pio alkohol, nisam zapalio nijednu cigaretu niti probao droge. Jedino što sam osjećao bio je stres. Volim se stalno kretati i nisam dobar u opuštanju”, rekao je Muniz.

Kaže kako se ne osjeća loše jer se ne može sjetiti dobrog dijela svog života.

 

View this post on Instagram

 

Kayaking around Telegraph Cove with whales, bald eagles, seals, and this guy!

A post shared by Frankie Muniz (@frankiemuniz4) on

“Znam samo kako je to biti ja, odnosno imati moj mozak. Tek kad me ljudi podsjete na nešto što smo radili zajedno, shvatim koliko mi je pamćenje loše. Ne sjećam se većine stvari o kojim pričaju, ali ne osjećam se tužno ili loše zbog toga. Jednostavno, takav je život. Pokušavam ga živjeti najbolje što mogu i iskoristiti sve prilike koje imam”, rekao je Muniz.

Kaže i kako mu je u svemu pomogla zaručnica Paige Price, koja mu je predložila da u dnevnik zapisuje sve što su zajedno radili kako bi se kasnije mogao podsjetiti. S Paige trenutno ima specijaliziranu trgovinu maslinovog ulja u Arizoni i planiraju vjenčanje.

 

View this post on Instagram

 

He’s sorry he turned on the faucet… @zzyzx_mp ♥️

A post shared by Frankie Muniz (@frankiemuniz4) on

Frankie se u manjoj mjeri vratio glumi, ali se uglavnom pojavljivao u sporednim ulogama u serijama te televizijskim filmovima.