(FOTO) Edin Vučelj napada evropska i svjetska prijestolja

Foto: Edin Vučelj

Proteklih mjeseci na svjetskim kupovima WAKO kickboxinga održanim širom Evrope učešće je uzeo i taekwondoista i najbolji bosanskohercegovački seniorski kickboxer u tatami disciplinama Edin Vučelj. Bužimljanin Edin Vučelj reprezentativac je BiH u ITF taekwon-dou i kickboxu.

„ U prvom dijelu ove godine osvajač sam Balkanskog i Evropskog kupa u kickboxu, a nakon toga osvojio sam i tri svjetska kupa. Ove godine po ko zna koji put osvojio sam i državno prvenstvo taekwandoa.“

Ovim pobjedama u svijetu WAKO kickboxinga Vučelj je još jednom pokazao kako je apsolutni favorit za osvajanje Svjetskog prvenstva. Takmičenja koja slijede i na kojima Vučelj planira nastupiti su Evropsko prvenstvo taekwandoa koje se u oktobru održava u Sarajevu, a par dana nakon završetka tog takmičenja u istom gradu će se održati i prvi dio svjetskog prvenstva u kickboxu, dok se drugi dio održava u Antaliji.

„ Spreman sam, i nadam se da ću za Bosnu i Hercegovinu osvojiti najveća odličja na ovim takmičenjima. Posebno sam motivisan zbog toga što se dva takmičenja održavaju u mojoj domovini, a u Antaliji ću prvo mjesto na svjetskoj rank ljestvici, nadam se, krunisati titulom šampiona svijeta. „ – kazao je Vučelj.

Edin Vučelj je u svojoj, kako kaže, skromnoj karijeri osvojio 3.mjesto na Evropskom prvenstvu WAKO kickboxinga 2016.godine i pet puta je osvajao svjetske kupove.

Vučelj se tokom sezone takmiči za „ fight club Gepard „ iz Ljubljane, a reprezentaciju BiH predstavlja kao predstavnik matičnog kluba „ Asim Bajrektarević – HAMZA „ iz Bužima.

Edin je naglasio kako se nada da će sa svojim klubom uspjeti iznaći financijska sredstva za učešće na ovim takmičenjima s obzirom da pripreme i takmičenja na ovom nivou skupo koštaju, a njegova forma i ranking nikad nisu bili bolji.