(FOTO) Erdogan svečano dočekan ispred Palate Srbija u Beogradu

Foto: Anadolija

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan svečano je danas dočekan ispred Palate Srbija u Beogradu uz najviše državne počasti, a u prisustvu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i njegove delegacije, javila je Anadolija.

S Erdoganom su u Beograd doputovali i supruga Emine Erdogan, ministar spoljnih poslova Mevlut Cavusoglu, ministar odbrane Hulusi Akar, ministar poljoprivrede i šumarstva Bekir Pakdemirli, ministar saobraćaja i infrastrukture Mehmet Cahit Turhan, ministar finansija i trezora Berat Albayrak, kao i direktor predsjedničkog ureda za komunikacije Fahrettin Altun.

image
/Anadolija

Sada će dvojica predsjednika obići izložbu “Srbija i Turska u dokumentima Osmanskog arhiva i Arhiva Srbije”, potom održati tet-a-tet sastanak, a zatim prisustvovati drugoj sjednici Visokog saveta za saradnju Srbije i Turske.

Nakon izjava, predsjednici Turske i Srbije obratiće se i na otvaranju Srpsko-turskog poslovnom foruma, kome će prisustvovati veliki broj privrednika iz obje zemlje.

image
/Anadolija

Erdogan, Vučić, te predsjedavajući i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, Šefik Džaferović i Milorad Dodik sutra će se u Beogradu sastati na trilateralnom samitu Srbije, Bosne i Hercegovine i Turske.

Nakon samita, predsjednici Turske, Srbije i članovi Predsjedništva BiH prisustvovaće svečanoj ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju autoputa Beograd – Sarajevo u Sremskoj Rači.