(FOTO) Ispred pekare Manja ispisano “četnik”, objavljen i novi tvit Saše Trivića

Foto: Facebook

Jučer su na društvenim mrežama objavljeni tvitovi, stari nekoliko godina, koje je napisao Saša Trivić, vlasnik i pomoćnik direktora banjalučke kompanije “Krajina klas”, kompanije koja je nastala iz pekare “Manja”, čije poslovnice rade i u Sarajevu.

Kao što je već poznato, Trivić u svojim tvitovima veliča ratne zločince, s podsmjehom govori o genocidu u Srebrenici, a jutros je objavljen i tvit novijeg datuma – Trivić ga je napisao nakon postrojavanja četnika u Višegradu.

Foto: Twitter

Sjetit ćete se, četnici su tada u Višegradu pjevali uz gusle “bit će opet krvava drina, evo idu četnici sa srpskih planina”. Trivić je tada napisao: “Daj dogodine da nađu neke bolje četnike za Višegrad. Ova ekipa nas baš sramoti, sve trećepozivci.”

PROČITAJTE I OVO: Pokrenut poziv na bojkot lanca pekara u Sarajevu: Status vlasnika izazvao burne reakcije

Trećepozivci su, ako niste znali, u vojno-srpskom slengu po godinama najstariji rezervisti. Riječ potiče iz vremena Kraljevine Srbije kada su se za rat pozivali “po redu”.

Zbog svega, jutros su na nekoliko pekara Manja u Sarajevu izlijepljeni plakati, kojima se poziva na bojkot, a ispred prodavnice u ulici Gradačačka (Otoka) neko je ispisao i riječ – četnik, prenosi Radio Sarajevo.

PROČITAJTE I OVO: (FOTO) Pekara “Manja” uputila izvinjenje: Saša Trivić će biti adekvatno sankcionisan

Iz pekare Manja jučer su, nakon što su se brojne Sarajlije, ali i drugi građani Bosne i Hercegovine, obrušili s komentarima na njihovu Facebook stranicu, prvo uputili izvinjenje. No, jutros je post ispod kojeg se nalazio komentar o sankciji Triviću izbrisan i zasad se ne oglašavaju dalje.

PROČITAJTE I OVO: (FOTO) Građani već krenuli u bojkot: Hoće li ovaj potez dovesti do incidenta?

S druge strane, Saša Trivić dao je kratku izjavu za Avaz u kojoj je rekao:

“Tamo su neki ljudi izvukli screenshotove koji su izvučeni iz konteksta i od toga napravili kampanju. U principu napad je uperen na firmu i zbog toga ne bih otvarao daljnje teme oko toga.”

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime