(FOTO) Kutak za najmlađe gledatelje TV1: Kike Tike Tačke

Popularni Kike donosi zabavu, nagrade i edukaciju za cijelu porodicu

Na radost najmlađih gledatelja u subotu, 14. septembra, u programu TV1 počinje emitiranje dječijeg interaktivnog showa Kike Tike Tačke, kojeg vodi svima dobro znani Mirsad Abdagić Kike. U novom studiju i uz novu scenografiju ova edukativno-zabavna emisija ići će uživo svake subote u 10 sati, a reprizno izdanje nedjeljom u istom terminu.

„Kike Tike Tačke traje skoro dvije decenije i jedina je dječija autorska emisija koja egzistira na ovim prostorima. Koncept emisije nećemo mijenjati, jer vjerujemo da je dobitna kombinacija upravo red muzike i red edukacije, začinjeni zabavom. U svakoj emisiji imat ćemo goste u studiju – djecu koja će izvoditi raznovrsne i zanimljive tačke. S djecom ćemo se družiti i u telefonskom kontaktu, nagrađivati ih, zabavljati. Video-spotovi, muzičke numere i kviz u kojem može učestvovati cijela porodica, garantiraju dobar provod uz TV1 i emisiju Kike Tike Tačke“, objašnjava popularni Kike, autor i voditelj emisije, te autor muzičkih numera koje se „vrte“ u toku emisije.

Djeca ga vole, a i sam Kike se, kako kaže, osjeća kao dijete. Svoj dječiji duh želi prenijeti gledateljima TV1, i u tome će mu pomagati kćerka Rebeka, magistra slikarstva, i supruga Azra Filipović, profesorica književnosti.

„Kćerka brine o scenografiji, a supruga vodi računa da se ja previše ne zanesem. Mi smo vam, usudio bih se uporediti, kao autori Mapeta i Sessam streeta – svi nekako povezani sa kreiranjem dječijeg programa. S nama će, naravno, raditi i mladi kvalitetni producentsko-tehnički tim TV1. Raduje me što je TV1 otvorena za unaprijeđenje emisije i što ima resurse da je modernizira, te digitalizira kviz“, kaže bosanski Petar Pan, kako ga mnogi od milja zovu.

Kapaciteti za prijem gostiju u studiju za prvu emisiju Kike Tike Tačke su popunjeni, ali već za naredni vikend roditelji, nastavnici i odgajatelji će moći prijaviti djecu za dolazak u studio, i to putem broja telefona koji će biti objavljen u emisiji.

ANTERFILE

Učenje je igra, igra je učenje!

„Skoro 30 godina se bavim dječijim televizijskim programom. Još 1989. godine sam počeo raditi emisiju za odrasle “Kike i Veliki cirkus” na Trećem programu TV SA, a programe za djecu izvodim od 1992. godine. Sve vrijeme inspiracija su mi djeca! Ako ih pažljivo slušate, uvijek ćete naći nešto zanimljivo i inspirativno. Motivaciju za rad s djecom crpim iz činjenice da u BiH nema kvalitetnog domaćeg dječijeg programa. Našoj djeci treba program u kojem će aktivno učestvovati, a ne biti samo konzumenti gotovih aplikacija. Učenje je igra, igra je učenje! Stoga, učimo i igrajmo se! poručuje Kike.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime