(FOTO) Najavljena ekshumacija ubijenog Dragičevića

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka ranije je saopćeno da je smrt nastupila utapanjem.

Foto: bhdijaspora.net

Ekshumacija posmrtnih ostataka Davida Dragičevića najavljena je za sutra na groblju u Banjoj Luci. Zahtjev su podnijeli roditelji ovog 21-godišnjeg mladića kako bi ga sahranili u austrijskom gradiću Wiener Neustad.

Odobrenje za ekshumaciju posmrtnih ostataka Davida Dragičevića izdala je zdravstvena inspekcija Grada Banja Luka.

Rezultat slika za David Dragičević

David Dragičević je nestao 18. marta u Banjoj Luci, a njegovo tijelo je pronađeno šest dana kasnije na ušću rječice Crkve u Vrbas.

Rezultat slika za David Dragičević

Taj slučaj, koji nije do kraja rasvijetljen, prate mnoge kontroverze, počevši od policijske konferencije za medije, 26. marta 2018. godine.

Rezultat slika za konferencija Dragičević 26. mart

Devet mjeseci su trajala okupljanja građana, koja su pokrenuli roditelji koji tvrde da je njihov sin ubijen, te optužuju vrh policije da je umiješan u sve što se dešavalo.

Rezultat slika za konferencija Dragičević 26. mart

Davor Dragičević tvrdi da je njegov sin otet i mučen šest dana, nakon čega je likvidiran, a nedavno je za pojedine medije rekao da neće dozvoliti da posmrtni ostaci njegovog ubijenog djeteta ostanu u „zločinačkoj državi“.

Rezultat slika za David Dragičević

Krajem prošle godine Davor Dragičević je napustio Banju Luku, a okupljanja građana se više ne održavaju na glavnom gradskom trgu, jer ih je zabranila policija, budući da nisu imali potrebna odobrenja i, kako su navodili, dolazilo je do narušavanja javnog reda i mira.

Rezultat slika za Trg Krajine zabrana policije

Manja grupa građana svako veče pali svijeće u dvorištu pravoslavne crkve u centru Banje Luke, a Davidova majka Suzana Radanović je najavila da će pravdu nastaviti da traže u Europi.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka ranije je saopćeno da postoji osnov sumnje da je banjalučki mladić David Dragičević ubijen, odnosno da je 18. marta, nakon fizičkog sukoba s dvije ili tri osobe, bježeći pao u rijeku Crkvenu ili su ga gurnuli, a da je smrt nastupila utapanjem.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime