(FOTO) Počela sjednica Predstavničkog doma PSBiH: Lovrinović traži da se sa dnevnog reda skine tačka o pravosuđu

Hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH počela je danas u Sarajevu. Sjednici prisustvuje 28 poslanika od 42. Sjednica ima kvorum za rad, ali ne i odlučivanje.

Iz Kluba poslanika SNSD-a, kao i Srpskog kluba ranije su najavili da njihovi poslanici neće doći na sjednicu.

Na sjednici je predviđeno razmatranje aktuelne situacije u pravosudnim institucijama BiH s akcentom na obaveze iz preporuka Evropske komisije i Informacije Vijeća ministara BiH o kontroli i upravljanju prilivom masovnog broja migranata i izbjeglica u BiH s osvrtom na aktuelnu sigurnosnu i humanitarnu situaciju na području Unsko-sanskog kantona, nisu prisustvovali poslanici iz SNSD-a.

Poslanik HDZ-a BiH Nikola Lovrinović predložio da se sa dnevnog reda skine tačka o pravosuđu.

– Žao mi je što predstavnici pravosudnih institucija nisu ovdje. Ali smatram da to nas ne sprečava da o tome govorimo. Nije više pet do 12, nego 12 i pet. Molim kolegu Lovrinovića da odustane od ovog zahtjeva. Dajte da pustimo da Parlament radi, rekao je Saša Magazinović (SDP).

Ovo je drugi pokušaj da državni poslanici zakorače u skupštinsku salu i održe sjednicu otkako su preuzeli mandate u decembru prošle godine.

Sazivanje hitne sjednice zatražilo je 14 poslanika iz SDP-a, SBB-a, Naše stranke, SDS-a, PDP-a, A-SDA, PDA i Nezavisnog bloka.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime