(FOTO) Pogledajte karikature Donalda Trumpa zbog koje je Kanađanin dobio otkaz ?

Foto : Twitter

Dva dana nakon što je prošle srijede karikatura američkog predsjednika Donalda Trumpa, na kojoj on igra golf preko tijela dvojice utopljenih migranata, postala viralna, karikaturist Michael de Adder izgubio je posao, javlja CNN.

Michael de Adder napisao je na Twitteru kako je zbog spomenute karikature izdavačka kuća u kanadskoj pokrajini New Brunswick s njim prekinula saradnju.

Na ilustraciji De Addera prikazano je kako Trump pita dvojicu mrtvih migranata (oca i dijete): “Mogu li proći i nastaviti s igrom?” Karikatura se zapravo odnosi na nedavnu tragičnu smrt Oscara Alberta Martineza i njegove 23-mjesečne kćeri Valerije, koji su se utopili pokušavajući prijeći rijeku Rio Grande kako bi u potrazi za boljim životom ušli u Sjedinjene Države.

Sveta krava ?

Kompanija Brunswick News Inc. oglasila se u nedjelju i odgovorila kako je “potpuno pogrešno sugerirati” da je suradnja s De Adderom prekinuta zbog karikature Trumpa.

“Radi se o neistinitoj informaciji koja se bezobzirno počela širiti društvenim medijima”, napisala je izdavačka kuća i dodala kako De Adder  nikada nije ponudio spomenuti crtež Trumpa i da su zapravo već pregovarali da umjesto njega ponovno angažiraju jednog drugog karikaturista koji je bio popularan među čitateljima.

S druge strane, Wes Tyrell, predsjednik Udruge kanadskih karikaturista, tvrdi kako novine iz Brunswicka već neko vrijeme izbjegavaju Trumpa kao temu svojih karikatura, a da ih je De Adder, kao i većina crtača, redovito objavljivao posljednjih nekoliko godina.

 

 

 

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime