(FOTO) Prošle godine dodijeljivali nagradu Đakac u ime ubijenog Davida Dragičevića: Ove godine nema više Demofesta!

Iako su Banjalučani i ljubitelji alternativnog zvuka iz čitave regije već navikli da svakog jula tvrđava Kastel postane centar nove muzičke scene, ovog ljeta se to neće desiti.

“Nadajući se da smo zaslužili malo razumijevanja i strpljenja onih koji nas vole i uz nas su sve ove godine – prije svih hiljada demo bendova koji su se prijavljivali na naše konkurse, hiljada saradnika i stotina hiljada posjetilaca od osnivanja do danas – ove godine ćemo napraviti pauzu da bismo pripremili novu Demofest priču, dostupnu publici u cijeloj regiji”, rekla je za Lola magazin Brankica Janković.

Pokrenut 2008. godine, kao jedinstven regionalni projekat namijenjen promociji i pružanju podrške mladim autorskim bendovima iz bivše Jugoslavije, festival je brzo stekao prepoznatljovst i ugled na muzičkoj sceni.

Pored ovogodišnje “hibernacije” Demofesta, Brankica Janković najavila je ipak i neke nove stvari koje su u pripremi.

“U pitanju će biti priča koja traje svakog dana u godini i koja neće imati nikakvih ograničenja. Demofest na malim ekranima i internetu”, najavljuje direktorica Demofesta, dodajući da se iskreno nadi i da će se “stvoriti uslovi da u godinama koje su pred nama doživi i svoja izdanja na Kastelu, jer svako se rado vraća svojoj kući”.

Istaknuti član grupe “Pravda za Davida” Ozren Perduv na Facebook grupi “PRAVDA ZA DAVIDA” napisao je komentar o ovome.

“Slučajnost? Ne zaboravite da je Demofest prošle godine dodjeljivao nagradu ĐAKAC u pomen na Davida Dragičevića. Mi iz grupe smo ovih dana baš htjeli da im pišemo i pitamo da li će i ove godine biti takva nagrada. Međutim…
Demofest, vašu humanost i empatiju koju ste pokazali prošle godine nećemo nikada zaboraviti! Hvala vam na tome. Doći će bolja vremena za sve nas”, napisao je Perduv.

Foto: Screenshot

 

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime