(FOTO) Salines odigrao sjajan meč i “pregazio” MNK Seljak

![CDATA[

FC Salines je večeras u susretu 5. kola Futsal Premijer lige BiH sa visokih 10:1 na svom terenu savladao MNK Seljak, čime je potvrdio da su visoke ambicije postavljene pred ekipu ove sezone sasvim realne.

Domaći tim se od početka nametnuo a kada je goste u 9. minuti načeo Nermin Kahvedžić, serija golova je otvorena. Deni Imširović je pogodio u 11. a Nikola Matijević već u 12. minuti za 3:0, da bi Kahvedžić vezanim golovima u 13. i 17. minuti praktično riješio pitanje pobjednika. Na odmor se ipak otišlo sa još jednom loptom u mreži gostiju, a strijelac je bio Denis Isanović.

U drugom dijelu, domaći su blago oborili tempo igre, ali su nastavili povećavati razliku. U 24. minuti, Deni Imširović svojim drugim golom povećava na 7:0, a u 39. minuti on svojim trećim golom povećava prednost domaćih na 8:0. Benjamin Avdić u istoj minuti pogađa za 9:0, a počasni pogodak za goste u 40. minuti postiže Dario Penava sa 10 metara. No, domaći uzvraćaju i konačnih 10:1 postavlja Slobodan Manojlović u posljednjoj minuti.

Salines sada ima 13 bodova i barem je privremeni lider na tabeli, dok Seljak ima 3 boda.

]]