(FOTO) Tuča padala na granici Slovačke i Mađarske, nevrijeme stiže i na Jadran

Foto: Facebook

Kako je ranije prognozirano, danas prolazimo kroz vrhunac paklenog vala koji je nad europskim kontinentom.

Osim paklenog vala, meteorolozi su najavili i kako je predvečer i u noći moguće nevrijeme koje će donijeti osvježenje.

Meteorolozi najavljuju nevrijeme večeras

Meteorologinja Dunja Mazzocco Drvar u noći s četvrtka na petak najavljuje nevrijeme koje će donijeti osvježenje u sjeverozapadne krajeve.

“Na sjeverozapadu zemlje je moguće nevrijeme koje će sniziti temperature. U petak će biti puno ugodnije”, dodala je Mazzocco Drvar, no to se odnosi na kopnene krajeve, dok će se na moru zadržati vrlo vruće vrijeme i u petak.

Da će večeras doći do destabilizacije, javlja i IstraMet koji se obratio svima u Gorskom kotaru i onima koji kreću na put.

“Večeras na ovu vrućinu dolazi do prodora manje količine vlažnog zraka, samim time atmosfera će u gorju lokalno “eksplodirati”.

Pošto su uvjeti izvanredni (vjerojatno će biti najtopliji dan u junu u povijesti mjerenja), modeli imaju problema s prepoznavanjem gdje će doći do najjačeg razvoja, prenosi Index.hr

Većina predviđa lokalne grmljavinske pljuskove u Gorskom kotaru gdje može biti jačeg nevremena, no WRF predviđa i manju mogućnost destabilizacije na istarskom području, naročito oko Učke i na Ćićariji.”

Nevrijeme već pogodilo granicu Slovenije i Mađarske

No čini se kako će nevrijeme stići i ranije budući da je već pogodilo granicu Slovačke i Mađarske.

Brojni meteoservisi javljaju kako je to područje pogodila tuča. Kako se vidi na fotografijama koje su objavili, pala je jaka tuča.

Osim tog područja nevrijeme je pogodilo i Sloveniju i Austriju. U Sloveniji je bilo tuče, a u Austriji jakih grmljavinskih pljuskova, javljaju meteoservisi.

Nevrijeme se približava Hrvatskoj

U Hrvatskoj su se počeli skupljati oblaci.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime