(FOTO) Uhapšena maloljetnička banda koja je opljačkala prodavnicu na Breki: Jedan od razbojnika skinuo s glave kapuljaču dok je pajdaše čekao da obave posao

Pljačka prodavnice Kupa shop na Breci

Sarajevska policija munjevito je pronašla i uhapsila maloljetničku bandu predvođenu punoljetnim Benjaminom S. koja je 10. septembra iza podneva opljačkala prodavnicu Kupa shop, koja je u sastavu firme Imex Trade, u Ulici Nusreta Fazlibegovića u sarajevskom naselju Breka.

Trojica mladića naoružanih nožem i maskiranih šalovima, sa navučenim kapuljačama na glavu, u utorak oko 14 časova, upali su u spomenutu prodavnicu, dok je jedan od njih ostao pred vratima da pazi da neko ne naiđe. Razbojnici su prestravljenu prodavačicu odgurali od kase, uzeli kasetu s novcem, nekoliko kutija cigareta a zatim su trčeći pobjegli u nepoznatom pravcu.

Nakon što je policija obaviještena o ovom događaju, tokom uviđaja izuzeli su snimke kamera videonadzora na kojima se vidi ulazak razbojnika. Na kameri na ulazu u objekat vidjelo se da je jedan od maloljetnika skinuo s glave kapuljaču dok je pajdaše čekao da obave posao.

image
Prilikom pljačke prodavnice Kupa shop na Breci jedan razbojnik otkrio lice.

Radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, pripadnici Druge PU su pronašli i uhapsili osobe koje se mogu dovesti u vezu sa ovim razbojništvom. Najstariji Benjamin S. ima punih 18 godina, dok dvojica njegovih kompanjona imaju 17, a jedan 15 godina.

Interesantno je da je ova grupa, dan ranije, opljačkala prodavnicu koja se nalazi u neposrednoj blizini Kupa shopa, a tom prilikom je jedan od razbojnika ušao u njihovu prodavnicu kako bi izvidio situaciju.

Dodajmo da su za sedam mjeseci ove godine uhapšena 32 maloljetnika zbog počinjenih krivičnih djela.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime