(FOTO) Upozorenje Sjeverne Koreje: Gangsterski nastup SAD-a ugrozit će cijelu stvar

Kim Jong Un bi mogao da preispita zabranu raketnih i nuklearnih testova. 

Foto: tuzlalive.ba

Sjeverna Koreja razmatra suspenziju pregovora sa SAD i preispitat će zabranu raketnih i nuklearnih testova ukoliko Vašington ne učini neke ustupke, rekla je zamjenica ministra vanjskih poslova Sjeverne Koreje Čoe Son Hui.

Ona je okrivila američke zvaničnike za neuspjeh sastanka prošlog mjeseca u Hanoju lidera SAD-a i Sjeverne Koreje, Donalda Trampa i Kim Jong Una.

“Nemamo namjeru da popustimo pred zahtjevima SAD-a u bilo kom obliku, niti smo spremni da se upustimo u pregovore te vrste”, rekla je Čoe novinarima u Pjongjangu.

Rezultat slika za Sjeverna koreja i SAD
Ona je istakla da su američki državni sekretar Majkl Pompeo i savjetnik za nacionalnu sigurnost Džon Bolton “stvorili atmosferu neprijateljstva i nepovjerenja i time su opstruisali konstruktivne napore za provođenje pregovora dva lidera”.

Prema njenim riječima, Vašington je odbacio “zlatnu priliku” na tom samitu i upozorila da bi Kim Jong Un mogao da preispita moratorijum na raketne i nuklearne testove.

“Želim da jasno stavim do znanja da će gangsterski nastup SAD-a ugroziti cijelu stvar. Lični odnosi dva lidera su i dalje dobri”, rekla je ona.

Rezultat slika za Sjeverna koreja i SADOna je dodala da će se Kim Jong Un uskoro zvanično oglasiti po pitanju pregovora o denuklearizaciji sa SAD i daljim postupcima Pjongjanga.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime