(FOTO + VIDEO) Nevjerovatna reakcija: Mačka spasila bebu od sigurnog pada niz stepenice

Foto: Screenshot

Kućni ljubimci nisu samo slatka i pahuljasta stvorenja. Naime, posjeduju sposobnost i da postanu naši prijatelji, pa čak i iscjelitelji. Tačno je i da naši voljeni četveronožni pratitelji mogu poboljšati dobrobit i zdravlje. Ali to nije sve što njihove sposobnosti nose. S vremena na vrijeme naši kućni ljubimci postaju i naši spasitelji. Uzmimo za primjer ovu mačku koja je spasila život mališanu.

Nedavno se pojavio videozapis koji je objavio DLore Álvarez i na kojem se vidi nešto što ne viđate često. Snimak sigurnosne kamere koji prikazuje dijete koje se igralo na tlu u blizini svog krevetića. Tik do nje, na sofi, mačka je pomno promatrala djetetove pokrete.

A zatim videozapis pokazuje razlog zašto niko nikada ne smije ostaviti svoju djecu u nesigurnom okruženju – beba je počela puzati prema naprijed i to prema otvorenim vratima koja su vodila prema stubištu.

Srećom, razigrana mačka brzo je djelovala i prekidala dijete igrajući se s njom. Bilo namjerno ili ne, jasno je da ako mačka to ne bi učinila, dijete bi se srušilo niz stepenice i zadobilo ozbiljne povrede.

Ljudi su požurili pozdraviti mačku kao heroja i hvaliti je za dobro djelo. No, iako je uvijek lijepo vidjeti sretni kraj u ovakvim videozapisima, roditelji djeteta također su bili izloženi oštrim kritikama.

Mnogi su se naljutili na roditelje zbog toga što su dijete ostavili bez nadzora otvorenih vrata koja vode do stepenica. Iako su pametna bića, mačke očito nisu pogodne dadilje za ljudske bebe.