Fudbalere Sarajeva očekuje duel sa Zvijezdom 09: Kada se vraćaju povrijeđeni fudbaleri?

![CDATA[

Nakon debakla na Grbavici i poraza u srazu sa gradskim rivalom, Bordo tim je dobio prijeko potrebnu pauzu za odmor, nakon jedanaest takmičarskih utakmica koje su odigrali na startu sezone.

Ono što sviju najviše interesuje je status povrijeđenih fudbalera, čiji povratak sa zebnjom čeka Husref Musemić, ali i navijači tima sa Koševa.

Ono što raduje sviju je da podatak da su se u trenažni proces vratili Amar Rahmanović i Benjamin Tatar, koji se neće morati podvrgnuti operativnom zahvatu, kako se činilo na početku.

Obojica još uvijek rade po posebnom programu kao i Selmir Pidro, koji se oporavlja nakon povrede koljena. Amer Dupovac i Dušan Hodžić rade u punom kapacitetu i bit će na raspolaganju Musemiću za naredni duel sa Zvijezdom 09.

Mirko Oremuš ljetošnje pojačanje Bordo tima u puni pogon bi se trebao vratiti nakon oktobarske pauze, kada se očekuje da bude u potpunosti spreman za nastupe. Ono što možda i najviše interesuje navijače tima sa Koševa je kada će Miloš Stanojević biti spreman za nastup? Srbijanski veznjak čeka specijalne naočale sa kojim bi trebao nastupati, ali i finalne nalaze koji bi trebali otkloniti sve sumnje oko eventualnih problema, koji bi mogli prouzročiti napori tokom treninga i utakmica.

Sve u svemu situacija sa povredama, koja je umnogome otežavala rad i sužavala izbor Musemiću i njegovim saradnicima, nakon ove pauze je puno bolja, a to svakako raduje kako stručni štab, tako i navijače Sarajeva.

]]