Gitarinet Groove System večeras u Klubu 1

Proglašeni su najboljim orkestrom i najboljim bendom Srbije, pa ipak ove dvije titule nikako ne mogu u potpunosti opisati šta je Gitarinet Groove System koji 18. augusta stiže u Klub Jedan !

Dopustite da pokušamo: izaberite dijametralno suprotne svjetske muzičke hitove poput Prodigyjeve „Smack My Bitch Up“, House of Painove „Jump Around“ ili Manu Chaove „Bongo Bong“. Ubacite ih u blender u kojem ih režu sječiva semplera, bas gitare, bongosa, akustične gitare i glasova i dobit ćete najunikatnija izvođenja hitova – garantovano!

Gitarinet Sound System još od 2003. pristupa svjetskoj muzičkoj baštini na sebi svojstven način, ne nudeći publici nezanimljive i sto puta presvirane verzije poznatih pjesama – oni odista od tuđih hitova stvaraju svoje.

Kvartet stiže u Sarajevu 18. augusta, gdje će održati koncert u Klubu Jedan, Vaše je da se pojavite dobro raspoloženi i lagano obučeni za ples. U redu, čak i ako ste loše raspoloženi, dođite nam – uz ledeno hladan Jägermeister i Gitarinetove ritmove, sve se da srediti!