(FOTO) Gori stan u neboderu u sarajevskom naselju Grbavica

Foto: Oslobođenje

Gori stan u neboderu u sarajevskom naselju Grbavica, potvrđeno je za TV1 i Oslobođenje u Profesionalnoj vatrogasnoj brigadi KS-a.

– Na terenu su četiri ekipe koje gase požar, a prema njima ide i peta. Također, i komadir je na licu mjesta, kazao je dežurni operativni iz Profesionalne vatrogasne brigade KS-a.

Za sada nije poznato da li ima povrijeđenih. Pojedini portali javljaju da su se čule i eksplozije, a u jednoj fazi nestalo je i struje.

Požar je izbio u neboderu u Grbavičkoj ulici na broju 6.

Oko 20.50 obaviješten je i Operativni centar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo da je došlo do požara na navedenoj lokaciji. Na mjesto događaja izašli su policijski službenici Treće PU, ekipe PVB i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, te je požar lokalizovan u 21.25 sati.

U stanu je zatečena jedna starija ženska osoba, koja nije povrijeđena, ali je pregledana od strane ljekara, dok su prilikom intervencije dva policijska službenika usljed djelovanja dima bila prinuđena zatražiti ljekarsku pomoć, te je jedan prevezen na dalje ukazivanje ljekarske pomoći.

Prilikom intervencije neophodno je bilo poduzeti radnje na nasilnom otvaranju blindiranih ulaznih vrata, naveli su iz Ministarstva unutrašnjih poslova KS.

Više informacija bit će poznato po završetku uviđaja.