Gorka osveta

Nagrada Emmy i svjetski poznati glumci.

Jorge Monforte je brazilski poduzetnik i vlasnik poljoprivrednog carstva Ouro Verde. Nakon što stekne značajan udio u kompaniji Banco Brandao Ferreira Da Fonseca, koju vodi bogata i moćna portugalska porodica na čelu sa Miguelom Ferreirom Da Fonsecom. Jorge postaje član Upravnog odbora. Novost nije dobro prihvaćena u porodici Da Fonseca. Opravdano sumnjaju u stvarne namjere ovog stranca.

Naime, Jorge Monforte je novi identitet Ze Marie Magalhesa, za koga su petnaest godina svi mislili da je mrtav. Ze Maria se vraća kako bi osvetio smrt svoje porodice. Joao Magalhesa, otac Ze Marie, prije petnaest godina je bio finansijski direktor u kompaniji porodice Da Fonseca u vrijeme velike finansijske prevare u toj firmi i zloupotrebe kapitala. Joao je iskorišten kao žrtveni jarac i firma ga optužuje za prevaru.

Joao prijeti da će u javnost iznijeti sav “prljavi veš” kompanije, ukoliko se optužbe ne povuku. On i njegova porodica bivaju ubijeni, a cijela situacija je izlažirana kako bi izgledala kao ubistvo i samoubistvo. Igrom slučaja, jedini preživeli je Jorge.

Kada se probudi iz kome, Ze Maria je zbunjen i u početku se ne sjeća događaja. Potražit će Miguela, kako bi mu pomogao da pronađe posao. Istog dana upoznaje djevojku u koju se zaljubljuje, ne znajući da je ona Miguelova kćerka. Vremenom mu se vraća sjećanje, a Miguelova tajna više nije sigurna…

Portugalska serija “Gorka osveta” (originalni naziv „Ouro Verde“, engleski „The Payback“) u novembru 2018. godine osvojila je međunarodnu nagradu Emmy za najbolju telenovelu.

Glavne uloge tumače Diogo Morgado i Joana de Verona, portugalski glumci s bogatom međunarodnom karijerom. Morgado je svjetsku popularnost stekao glavnom ulogom u američkom filmu „Božji sin“ (Son of God), dok je Joana de Verona ostvarila više od 40 uloga u filmovima i serijama snimanim u Brazilu, Francuskoj, Portugalu, Njemačkoj i Italiji.

  • Godina nastanka: 2017.
  • Žanr: drama
  • Trajanje: 110 x 60 ̓
  • Glavne uloge: Diogo Morgado, Joana de Verona, Silvia Pfeifer, Ana Sofia Martinis