Hitno bacite u smeće plastične kutije od sladoleda, opasno ih je ponovo upotrijebiti!

Foto: Ilustracija

Hm, velika plastična kutija koja nam je ostala nakon što smo pojeli sladoled izgleda baš praktično, zar ne? Još ima i poklopac koji fino prijanja pa je operete misleći: „Šteta ju je baciti, sigurno će dobro doći za nešto.“

Naravno, ostalo vam je supe ili nekog drugog jela od ukusnog ručka i – pošto se jelo ne baca – čini se kako bi kutija od sladoleda bila idealna da hranu u nju pospremiš do sutra. A ove su plastične kutije baš zgodne i za zamrzavanje hrane, zar ne?

Ribizli, nasjeckani peršin, one dvije punjene paprike koje će dobro doći kad ne stignete kuhati ručak… Ne, ne i ne!

Plastično pakiranje od sladoleda odmah nakon što pojedete sladoled bacite u smeće – jer ponovno korištenje može postati jako opasno!, piše miss7.24sata.hr.

Stvar je u plastici…

Prazne kutije od sladoleda mogu prenijeti hemikalije na namirnice koje spremamo u njih. U to se ubrajaju hemikalije poput UV-stabilizatora, omekšivača ili supstanci koje se nalaze u plastici te se mogu prenijeti iz plastike na jelo, objašnjavaju stručnjaci.

Posebno kad kutije pereš vrućom vodom, stavljaš u njih hranu koja je drukčijeg sastava od sladoleda i može “nagristi” plastiku ili, ako hranu u tim kutijama zagrijavaš u mikrovalnoj pećnici.

Proizvođači garantiraju bezbrižno korištenje i konzumaciju sladoleda koji je u kutiji – međutim, kad se isprazni, kutija se mora baciti u smeće.

Radije nabavite posebne plastične posude napravljene ciljano od plastike koja je sigurna za čuvanje hrane i koju možete više puta koristiti.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime