Hodžiću zbog prometa drogom određen pritvor od mjesec dana

Haris Hodžić i drugi osumnjičeni su da su počinili krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

Foto: Ilustracija

Sud Bosne i Hercegovine, nakon održanog ročišta povodom prijedloga Tužilaštva BiH za određivanje mjere pritvora prema osumnjičenom Harisu Hodžiću, donio je rješenje kojim je prihvaćen prijedlog Tužilaštva BiH, te je Hodžiću određen pritvor.

Pritvor je određen zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, te zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo ili dovršiti pokušano krivično djelo.

Pritvor prema ovom rješenju može trajati najduže mjesec dana, računajući od dana lišenja slobode, odnosno do 14. marta ove godine ili do drugačije odluke Suda.

Haris Hodžić i drugi osumnjičeni su da su počinili krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, saopćeno je iz Suda BiH.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime