Ikone u petoj minuti sudijske nadoknade ”skresao” krila Šišmišima

![CDATA[

Već u šestoj minuti susreta Araujo je imao dobru šansu, ali je Cillessen sjajno odbranio njegov udarac da bi u 26. Andre pokušao glavom, no pored gola. Lille je nastavio sa sjajnom igrom u nastavku prvog dijela, pa je tako imao dvije veoma dobre šanse preko Yazicija, no prvo je u 40. minuti pogodio prečku, a onda je pet minuta kasnije njegov pokušaj otišao pored gola.

Nakon veoma lošeg prvog dijela, Valencia je krenula ozbiljnije u nastavak utakmice i u 61. minuti susreta imala stopostotnu šansu, ali je Maignan odličnom reakcijom odbranio udarac Maximiliana Gomeza, te je ostalo 0:0. Ipak, svega dvije mintue kasnije Šišmiši su poveli. Cheryshev je iskoristio asistenciju Gameira i matirao golmana Lillea za vodstvo gostiju.

Mogao je Lille do izjednačenja u 74. minuti susreta, ali je pokušaj Loica Remyja otišao pored gola golmana Valencije. Gosti su od 84. minute igrali bez isključenog Diakhabyja koji je u svega dvije minute dobio dva žuta kartona, a Lille je to kaznio u petoj minuti sudijjske nadoknade preko rezerviste Ikonea koji je pogodio za izjednačenje rezultata. 

Ajax i Chelsea sada imaju po šest bodova, Valencia četiri dok je Lille na posljednjoj poziciji na tabelisa jednim osvojenim bodom. 

Lille – Valencia 1:1 (Ikone 90+5’; Cheryshev 63’)

]]