‘Imaš 24 sata da napustiš Dubrovnik’: Sezonca iz Trebinja dočekali s fantomkama na glavi?

Foto : Ilustracija

Napadnuti konobar navodno je navijač Crvene zvezde te na ruci ima tetovažu navijačke skupine Delije, koju je sakrivao zavojem. Navodno mladić nije imao nikakve nacionalističke ispade.

Sezonskog radnika (34) iz Trebinja u BiH, zaposlenog u jednom dubrovačkom restoranu kao konobar, navodno je tijekom noći napala skupina muškaraca. Kako piše Dubrovački dnevnik pozivajući se na neimenovane pouzdane izvore, nekoliko ljudi dočekalo ga je s “fantomkama” navučenim preko lica te mu je poručeno da ima 24 sata da napusti Dubrovnik, a što je on i učinio.

Identitet napadača nije poznat, a izvor Dubrovačkog dnevnika tvrdi da se radi o članovima Torcide. Večernji također navodi da se u Dubrovniku može čuti da je konobar proboden nožem, ali da se takvo što zapravo nije dogodilo, iako su napadači navodno imali nož uz sebe.
Navodno mladić nije imao nikakve nacionalističke ispade te nije imao probleme ni kad je radio kao konobar u Zagrebu.

Slučaj nije prijavljen Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj i zasad nema detaljnijih informacija o tome je li pokrenuta istraga. Podsjetimo, ranije ove sedmice u Supetru su napadnuti sezonci nakon što su napadači čuli neke od njih kako govore srpskim jezikom.
Sudac istrage splitskog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor 22-godišnjaku iz Pučišća i 19-godišnjaku iz Splita koji su osumnjičeni za nasilničko ponašanje motivirano mržnjom po nacionalnoj osnovi prema pet osoba u dobi od 21 do 26 godina, od kojih su neki u napadu i ozlijeđeni.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime