Instagram uvodi drastičnu promjenu koja bi mogla da uništi influensere

Foto: Ilustracija

Već neko vrijeme, jedna od najpopularnijih društvenih mreža vrši testiranje u kojemu je jedna od ključnih komponenti te društvene mreže oduzeta.

Naravno, riječ je o Instagramu te se u Kanadi već neko vrijeme vrši testiranje u kojemu je Instagram skrio broj lajkova na objavama svim korisnicima, osim autorima.

Sada se pod geslom promjene fokusa cijele mreže ta funkcionalnost širi i na druge države što znači da postoji mogućnost da će Instagram to učiniti na cijelom svijetu.

Instagram i AI se počinju boriti protiv nasilja – osudite nasilnike među vama!

Navodno, Instagram želi da se korisnici fokusiraju na sam sadržaj fotografija, a ne na to koliko koja slika ili video zapis imaju lajkova. Očito je jedna varijabla usko vezana s drugom jer je teže „probiti led“ i među prvima „lajkati“ određenu objavu, nego se pridružiti hordama sljedbenika i dodati i svoje srce tamo gdje ih već ima na desetke hiljada.

Kanadi su se tako pridružile Irska, Italija, Brazil, Japan, Australija i Novi Zeland, a s obzirom na tako drastično širenje funkcionalnosti, očekivano je da će ovakav način funkcioniranja Instagrama stići i kod nas.

Instagram počinje donositi promjene na svojoj platformi uvođenjem restrikcija i mjera protiv zlostavljanja korisnika, a uklanjanje vidljivog broja lajkova na objavama može pomoći da se društvena mreža „očisti“, piše Balkangadgets.com

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime