Ispovijest transvestita: Otac je pucao u majku preda mnom, ja sam silovana u zatvoru

Foto: Screenshot

Saša Đokić (23) rođen je kao muškarac, ali je od ranog djetinjstva osjećao da se nalazi u pogrešnom tijelu zbog čega je poslije duge borbe postao Saška i trenutno je najmlađa transseksualna osoba u Srbiji.

Đokić je rođena kao dječak, no već u petoj godini života počela je primjećivati kako njen izgled ne odgovara njenom spolu.

– Jesam rođena kao dečko, ali se ne osećam tako. Još sa 5 godina sam osećala potrebu da se igram sa barbikama, da se oblačim kao devojčica – započela je svoju priču Saška.

Navela je i da je najprije mislila da je gay, ali da je vremenom  shvatila da to nema veze jedne s drugim. Odrastanje u Vlasotincu dodatno je otežavalo njen položaj, kao i njeno djetinjstvo koje je bilo tragično.

– Nažalost, ili na sreću, rano sam ostala bez roditelja. Otac je na moje oči pucao majci u glavu, ona je tad preživela, on je nakon izvesnog vremena preminuo. Kasnije je i majka umrla kada sam imala 16 godina, pokosio je rak, tako da nisam morala da objašnjavam roditeljima ko sam, ali rodbini i te kako jesam. Nisu me nimalo podržali, užas jedan… Imam i stariju sestru i brata kojeg nimalo nije bilo briga za mene – ispričala je.

Nakon toga, pripadala je raznim hraniteljskim porodicama, ali je, kako kaže, tamo doživljavala psihičko zlostavljanje. Kada je završila školu, otišla je u Hrvatsku jer je smatrala da je tamo situacija liberalnija. Da bi preživjela, morala je “da se bavi najstarijim zanatom”.

– Htela sam da pokrenem svoju firmu tamo, ali mi je bilo potrebno oko 40.000 evra za to. Morala sam da zaradim novac, a sa svojom diplomom ovakva nikad ne bih mogla da nađem posao. Zato sam se bavila prostitucijom. Ne samo tamo, već i ovde – navela je Saška.

Ipak, njeni problemi su tek tu kulminirali. U Hrvatskoj je uhapšena, a u pritvoru je provela mjesec i po dana.

– Tog dana sam imala mušetriju u svom salonu. Imala sam cimerku čiji je dečko došao u naš stan, a onda je nasrnuo na mog klijenta, u nameri da ga valjda opljačka. Pozvala sam policiju i hitnu, priveli su i mene i njega zbog razbojništva. Taj dečko je, mislim, bio tad pod dejstvom narkotika – rekla je Đokić.

Mjesec i po dana u pritvoru u Remetincu bila su paklena za nju.

– Tamo su me silovali jer sam bila u delu sa muškarcima, iako se deklarišem kao žena. Bila sam pod jakom terapijom, pila sam antidepresive i hormonske lekove, neko od zatvorenika je ušao sa fantomkom u toku noći, oko dva ujutru, ja sam bila ošamućena i ne znam ko me je silovao – priča Saška.

Zatim je protjerana iz zemlje, radna dozvola joj je istekla, a sva imovina joj je ostala u Hrvatskoj gdje ima prijatelje i gdje je stvorila novi život, prenosi Telegraf.rs

– I dalje se bavim prostitucijom, sada u Novom Sadu, jer jedino od toga mogu da živim. Neka me uhapse odmah kada izađem odavde, ali to je jedini način da preživim, pošto nemam mogućnosti da se bavim drugim poslom. Transseksualne osobe ne mogu da rade sa svojim diplomama, znam puno nas koje smo školovane, ali svuda smo bile ismevane i odbijene od strane poslodavaca – poručila je Saška Đokić.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime