Benjamin Spahović i Nedim Hasić uhapšeni kod OHR-a zbog pljačke

Foto: Ilustracija

Ministarstvo unutrašnjih poslova KS oglasilo se o jučerašnjoj potjeri u Sarajevu te hapšenju dviju osoba kod OHR-a, koje su nešto ranije opljačkale benzinsku pumpu u Vogošći.

“U 19.15 sati obaviještena je VII PU da je u ulici Igmanska, općina Vogošća, od strane NN lica izvršeno krivično djelo razbojništva nad radnicima na benzinskoj pumpi “Hifa Petrol”. Tom prilikom NN lice je uz prijetnju vatrenim oružjem-pištoljem, otuđilo određenu sumu novca, a zatim se motornim vozilom marke “Rover”, reg. oznaka K21-E-073, u kojem ga je čekalo drugo NN lice, udaljila u nepoznatom pravcu”, saopšteno je od MUP KS.

Dodaju da su odmah po zaprimljenoj prijavi, policijski službenici na području općine Centar uočili navedeno vozilo i da su krenuli u potragu za istim, a nakon toga vozilo sustigli u ulici Ljubljanska, općina Novo Sarajevo.

“Policijski službenici su blokirali put, a vozač vozila “Rover” je pokušao da prođe pored službenog vozila u čemu nije uspio,  prilikom čega je udario u službeno vozilo marke “Suzuki” Vitara, oštetivši isto, nakon čega su NN lica spriječena u daljem bjekstvu”, saopšteno je iz MUP KS

U pomenutom vozilo su zatečena lica B.S., rođen 1997.godine u Sarajevu i N.H., rođen 1995.godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni.

Kako saznajemo, riječ je o Benjaminu Spahoviću i Nedimu Hasiću.

O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj je izvršen od strane policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u ulici Igmanska, a kasnije nastavljen u ulici Ljubljanska. Izvršenim provjerama utvrđeno je da se na vozilu “Rover” nalaze nepripadajuće registarske tablice (K21-E-073).