Beograd: Demonstranti probili policijski kordon, došli do Predsjedništva Srbije

Foto: AA

Veliki broj građana okupio se danas oko Predsedništva Srbije u Beogradu kako bi izrazio protest protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, dok je Vučić držao konferenciju za medije, a demonstranti su uspeli da poruše ograde oko zgrade Predsedništva i da probiju policijski kordon i kamion sa razglasom dovezu ispred zgrade, javlja Anadolu Agency (AA).

Demonstranti su uspeli da probiju policijski kordon, u Ulici kneza Miloša i da kamion sa razglasom dovezu ispred Predsedništva Srbije, a tokom njihovog prolaska policija je upotrebila suzavac kako bi probala da spreči jednog od lidera opozicije Boška Obradovića i kamion da prođe do Predsedništva Srbije.

Lider “Levice Srbije” Borko Stefanović rekao je da je u tom sukobu policija upotrebila nasilje i nad poslanikom Boškom Obradovićem, a svi lideri Saveza za Srbiju pozvali su okupljene na miran i nenasilan vid borbe.

Obradović je novinarima ispred jednog od ulaza u Predsedništvo Srbije rekao da se građani neće skloniti dok Vučić ne da ostavku.

Predsednik Srbije je prethodno održao konferenciju za medije, a svi mediji koji su pratili konferenciju nakon kraćeg zadržavanja po završetku obraćanja, izašli su iz zgrade Predsedništva Srbije.