Bihać: Nova skupštinska većina imenovala Vladu

Foto: AA/Fahrudin Vojić

Nakon što je završena konstituirajuća sjednica Skupštine Unsko-sanskog kantona, koja je trajala cijeli dan, te imenovani predsjedavajući i potpredsjedavajući ovog tijela, zakazana je vanredna sjednica na kojoj je imenovana i nova Vlada kantona. 

Da ni ovaj proces neće ići lako, vidjelo se na samom početku sjednice kada su otvorene diskusije između skupštinskih zastupnika koje su potrajale do 21 sat. Ipak, na kraju su tenzije splahnule, a Unsko-sanski kanton je dobio Vladu u kojoj, u odnosu na onu privremenu, ima određenih promjena.

Prema novoj odluci, koja je izglasana skupštinskom većinom od 16 ruku, premijer je ostao isti, a promjene su se desile u nekoliko ministarstava.

Tako je, prema novom imenovanju Vlade, Nermin Kljajić ministar MUP-a, Asim Dizdarević ministar pravosuđa, Vedran Prša ministar finansija, Nijaz Kadirić ministar privrede, Nermina Ćemalović ministrica zdravstva, Sulejman Kulenović ministar poljoprivrede i Ermin Zulić ministar za pitanja boraca i RVI.

Damir Omerdić je ostao ministar obrazovanja i Adnan Alagić ministar Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša.